Contactgegevens 0528 853605 info@8internet.nl

Een afspraak maken
neem contact op met ons voor een afspraak.

SEO en Internet Marketing

Wat heb je aan een website met een prachtig product die niet of nauwelijks vindbaar is? De vraag stellen is hem beantwoorden.

Allereerst even een korte uitleg over de verschillende begrippen.

  • SEO staat voor Search Engine Optimization en betekend kortweg het optimaliseren van een website met als doel meer gerichte bezoekers.
  • Organische resultaten zijn zoekresultaten waar niet voor betaald hoeft te worden.
  • Zoekmachine vriendelijk is de mate waarin een website de juiste technische stuctuur heeft.
  • Slimme urls zijn urls die al op voorhand vertellen waar de pagina over gaat.

Ondanks dat we trots zijn op hoe mooi we websites kunnen maken, snappen we dat het meest belangrijke onderdeel van een website is hoe zoekmachine vriendelijk deze is. Bij onze websites zorgen wij er standaard voor dat dit technisch gezien zo goed mogelijk voor elkaar is.

Punten waarop gelet moet worden bij SEO zijn:

  1. In de eerste plaatst moet de structuur van een website zoekmachine vriendelijk zijn. Denk hierbij een een goede content structuur (kopjes, tussenkopjes, alinea's, beschrijving van afbeeldingen, etc.), snelle laadtijden, geen blokkades voor zoekmachines, etc. Kort samengevat houdt het in dat de code achter een website leesbaar wordt gemaakt voor zoekmachines, met als resultaat een betere indexering en betere organische resultaten.
  2. Met stip op twee, maar eigenlijk even-zo belangrijk als punt 1 is de content op een website. Zorg ervoor dat je inhoud op je website hebt die jouw doelgroep interessant vindt.
  3. Een goede SEO structuur, denk hierbij aan een goede menu structuur, complete meta informatie per pagina (titel, beschrijving, keywords) en slimme urls. Hoe beter dit voor elkaar is, hoe beter Google de website indexeerd.
  4. Zorg voor inkomende links. Hoe meer relevante inkomende links naar verschillende pagina's, hoe beter. Door voor inkomende links te zorgen kan Google iedere pagina beter op waarde schatten.
  5. Adverteren, als er op een goede manier geadverteerd wordt, zal dit zowel op de korte als lange termijn resultaat leveren. Als bijkomend voordeel waardeert Google welwillendheid om te investeren en heeft dit als resultaat dat ook organische resultaten meer bezoekers opleveren. Twee vliegen in één klap.

Zoekmachine optimalisatie

Het meeste waar voor uw geld krijgt u nog altijd door zoekmachine optimalisatie. Door uw bestaande website onder de loep te nemen en verbeteringen door te voeren in de teksten, afbeeldingen, video's, beschrijvingen, etc. kan er met relatief lage kosten een grote impact worden gemaakt.

Standaard leveren wij al onze websites zoekmachine vriendelijk op en adviseren we onze klanten in te nemen vervolgstappen, wij kunnen u echter ook helpen met uw bestaande website doeltreffender te maken.

Vrijwel iedere website heeft baat bij een regelmatige sterkte-zwakteanalyse. Hierdoor houdt u inzichtelijk of genomen maatregelen en geplaatste content ook daadwerkelijk aanslaat. Waardoor u ervoor kunt zorgen dat de focus te allen tijde op de juiste plek blijft om zo het maximale rendement te realiseren.

Tools als Google Analytics, Google Webmaster en GTMetrix helpen ons bij de analyse van uw website.

Zoekmachine Marketing

Wanneer goed gebruikt, kan zoekmachine marketing een enorme boost geven aan de resultaten en conversies op uw website. Om een goed marketingplan op te stellen is het in iedere situatie belangrijk om een strategisch doel te stellen en te kijken of zoekmachine marketing daar een effectief hulpmiddel in kan zijn.

Nog belangrijker dan bij Zoekmachine Optimalisatie is het cruciaal om continu te blijven analyseren of een campagne doeltreffend is. Dit omdat resultaten veel sneller zichtbaar zijn, maar vooral om ervoor te zorgen dat er het maximale gehaald kan worden uit het beschikbare marketing budget.

Gratis SEO Scan

Benieuwd hoe uw website scoort op gebied van SEO? Vraag vandaag nog een gratis scan aan.

SEO Scan

Bel of mail ons

Tel: 0528 853 605
E-mail: info@8internet.nl